Cele mai scumpe ceasuri din istorie si povestea lor

Ceasurile sunt mai mult decat simple instrumente care indica ora. In timp, acestea au devenit simboluri ale luxului si ale rafinamentului. Unele ceasuri au devenit cele mai valoroase si mai scumpe din lume, in functie de design, mecanism si istoria din spatele lor. In acest articol, vom explora cele mai scumpe ceasuri din istorie si povestea lor.

Breguet Grande Complication Marie-Antoinette – $30 milioane

Acest ceas este considerat cel mai scump ceas din lume si este un exemplu uimitor de arta si tehnologie. A fost creat de Abraham-Louis Breguet pentru regina Marie Antoinette in 1782 si a fost finalizat abia in 1827, la patru ani dupa moartea reginei. Ceasul are 23 de functii si indica timpul cu o precizie incredibila. In timpul celor peste 40 de ani in care a fost creat, au fost necesare 44.000 de ore pentru a-l finaliza.

Patek Philippe Henry Graves Supercomplication – $24 milioane

A fost creat in 1933 pentru colectionarul de arta american Henry Graves Jr. Acesta a dorit cel mai complex ceas de buzunar din lume, asa ca l-a angajat pe Patek Philippe sa-l creeze. Ceasul are 24 de functii, printre care un calendar perpetuu, o harta stelara si un cronograf. La momentul crearii sale, a fost considerat cel mai complex ceas din lume, iar acum este unul dintre cele mai valoroase ceasuri din lume.

Paul Newman Rolex Daytona – $17.8 milioane

Acest ceas Rolex Daytona a fost detinut de actorul american Paul Newman si a fost un cadou de la sotia sa, Joanne Woodward. Ceasul a fost vandut initial pentru cateva sute de dolari, dar a castigat popularitate printre colectionarii de ceasuri din cauza legaturii sale cu celebrul actor. In 2017, ceasul a fost vandut la o licitatie pentru 17.8 milioane de dolari, facandu-l unul dintre cele mai scumpe ceasuri din lume.

Chopard 201-Carat – $25 milioane

Este cel mai scump ceas creat vreodata si are o valoare incredibila de 25 de milioane de dolari. Acesta a fost creat de Chopard si este decorat cu 201 de carate de diamante colorate, printre care si un diamant roz in forma de inima. Ceasul a fost prezentat la Baselworld, un targ international de ceasuri de lux, in 2000 si este considerat unul dintre cele mai extravagante si scumpe ceasuri din lume.

Breguet Double Tourbillion – $1.6 milioane

Acest ceas este unul dintre cele mai valoroase si avansate ceasuri din lume, cu un pret de aproximativ 1,6 milioane de dolari. Breguet Double Tourbillion a fost creat in 2006 si este un ceas extrem de complex, cu doua turbioane si un afisaj pentru ora mondiala. Acesta este decorat cu diamante pretioase si este o capodopera a mecanicii si a designului.

Jaeger-LeCoultre Hybris Mechanica Grande Sonnerie – $2,5 milioane

A fost creat de Jaeger-LeCoultre si este unul dintre cele mai complexe si avansate ceasuri din lume, cu un pret de aproximativ 2,5 milioane de dolari. Acesta are un mecanism de sonerie cu trei timpi, cu sapte functii si afisaj pentru ora mondiala. Acesta a fost creat intr-un numar limitat de doar 30 de exemplare si este considerat unul dintre cele mai valoroase si rare ceasuri din lume.

Hublot Big Bang – $5 milioane

Hublot a creat acest ceas, fiind unul dintre cele mai scumpe ceasuri din lume, cu un pret de aproximativ 5 milioane de dolari. Acesta este decorat cu 1282 de diamante pretioase, printre care si un diamant roz de 13 carate. Ceasul a fost creat intr-un numar limitat de doar opt exemplare si este considerat unul dintre cele mai extravagante si scumpe ceasuri din lume.

Acestea sunt cele mai scumpe ceasuri din istorie, care combina arta, tehnologia si istoria intr-un mod impresionant. Acestea sunt obiecte de lux care demonstreaza maiestria mecanica si capacitatea de a crea capodopere care rezista testului timpului. Pentru cei care apreciaza rafinamentul, luxul si performanta, aceste ceasuri sunt adevarate bijuterii pentru incheietura mainii.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *