Cum alegi parfumul potrivit pentru partenerul tau

Alegerea parfumului potrivit pentru partenerul tău poate fi o sarcină dificilă, deoarece gusturile și preferințele sunt foarte personale. Cu toate acestea, vrei să faci un gest frumos și să îi faci acestuia un astfel de dar. Pentru că poate fi o misiune destul de dificilă, înainte de a alege un parfum pentru partenerul tău, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare.

Notele parfumului

Fiecare parfum se deosebește de celelalte prin anumite note care se simt în timpul purtării acestuia. Acestea pot fi note de vârf, mijloc sau de bază și sunt responsabile pentru mirosul general al parfumului. Dacă vrei să nu dai greș cu alegerea ta, atunci încearcă să alegi un parfum cu note care se potrivesc cu personalitatea și preferințele partenerului tău.

Stilul de viață

La prima vedere, ai putea fi tentată să consideri că am exagerat puțin. Ce legătură poate exista între stilul de viață și alegerea unui parfum? Nu te grăbi să tragi concluzii greșite, și ia în considerare stilul de viață al partenerului tău atunci când alegi un parfum. Dar să îți explicăm puțin cum stau lucrurile, pentru a înțelege mai bine de ce am făcut această afirmație, Astfel, dacă partenerul tău este genul de persoană activă și petrece mult timp în aer liber, poate fi o idee bună să alegi un parfum proaspăt și energizant, care se potrivește cu acest stil de viață. Pe de altă parte, dacă partenerul tău petrece mai mult timp în medii interioare sau la birou, poate că preferințele sale țin mai degrabă de un parfum mai subtil și sofisticat.

Preferințele partenerului

Totul devine dintr-o dată mult mai simplu dacă știi care sunt preferințele în materie de parfumuri ale partenerului tău. Evident, nu mai este nevoie să îți spunem că va trebui să îți îndrepți atenția către un parfum care se potrivește cu acestea. Astfel, dacă partenerul tău preferă parfumuri florale, încearcă să alegi un parfum cu note de flori. Dacă preferințele lui sunt acele parfumuri lemnoase, alege un parfum cu note lemnoase sau aromatice și nu vei avea cum să dai greș.

Sezonul

Chiar și sezonul când urmează să îi cumperi partenerului un parfum se ia în considerare. Mai exact, pe perioada sezonului rece, parfumurile cu note calde și picante pot fi mai potrivite, în timp ce parfumurile proaspete și florale pot fi mai indicate pentru sezonul cald. Gândește-te la aceste aspect și ia-le în considerare și vei vedea că surpriza ta a fost una pe placul lui.

Brandul

De fapt, cu acest criteriu trebuie să începem, pentru că este cel mai simplu. Astfel, dacă partenerul tău este un fan al unui anumit brand de parfumuri, poți lua în considerare alegerea unui parfum din aceeași gamă sau colecție. Dacă vei proceda așa, poți fi sigur că parfumul ales se va potrivi cu preferințele sale. Știi doar cum se spune, punct ochit, punct lovit!

Vârsta

Un alt criteriu foarte important, pentru că vârsta destinatarului darului tău contează enorm atunci când te gândești ce tip de parfum să alegi pentru partenerul tău. Să îți explicăm și de de ce facem această afirmație. Specialiștii în domeniu sunt de părere că acele parfumuri cu note dulci și florale sunt mai potrivite pentru persoanele mai tinere, în timp ce parfumurile mai sofisticate și mai elegante sunt mai potrivite pentru persoanele mai în vârstă. Chiar simplu, nu?

Durata de viață a parfumului

Sau, dacă vrei să o spui mai altfel, cât de mult persist mirosul acestuia. În acest caz se ia în considerare cât de mult durează parfumul ales și cât de intens este mirosul. Parfumurile cu o durată de viață mai lungă și cu un miros mai intens pot fi mai potrivite pentru persoanele care doresc să lase o impresie puternică și memorabilă.

Alegeți împreună

Dacă nu ești prea sigură că vei reuși să găsești parfumul perfect pentru jumătatea ta, încearcă mai multe opțiuni și alegeți împreună. Nu este deloc un gest deplasat, deoarece acest lucru vă poate ajuta să descoperiți împreună ce parfum se potrivește cel mai bine cu personalitatea și preferințele sale.

În general, optează pentru un parfum care se potrivește cu personalitatea și preferințele partenerului tău și care reflectă relația voastră. De asemenea, nu este deloc greșit să ceri sfatul unui specialist în parfumuri sau poți cumpăra mostre de parfumuri pentru a-i permite partenerului tău să le testeze înainte de a face o achiziție mai mare.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *