8 carti scrise de femei care te vor inspira

Cartile scrise de femei reprezinta o parte importanta a culturii noastre si este important sa recunoastem rolul acestora. In timp ce barbatii au dominat industria literara pentru mult timp, aceasta nu inseamna ca femeile nu au jucat un rol important in dezvoltarea literaturii. In aceasta postare, ne vom concentra pe cele mai bune 10 carti scrise de femei care te vor inspira si te vor face sa te gandesti mai profund la lumea in care traim. 

De ce este important sa citesti carti scrise de femei?

A citi carti scrise de femei este important pentru mai multe motive. In primul rand, acestea ofera o perspectiva unica asupra vietii care poate fi diferita de perspectiva barbatilor. De asemenea, a citi scrise de femei poate ajuta la promovarea egalitatii sexelor si la eliminarea prejudecatilor de gen. Iata deci cele mai bune 8 carti scrise de femei pe care ar trebui sa le citesti

1.”Povestea slujitoarei” de Margaret Atwood

“Povestea slujitoarei” de Margaret Atwood este o carte importanta care exploreaza tema libertatii, a supravietuirii si a puterii. Cartea urmareste povestea personajului Offred, o femeie care traieste intr-o lume in care femeile sunt reduse la statutul de “slujitoare” si sunt fortate sa aiba copii pentru familiile bogate. Cartea abordeaza teme importante precum feminismul, religia si politica si este o lectura importanta pentru orice persoana interesata de aceste subiecte. 

2.”Devenind” de Michelle Obama

“Devenind” de Michelle Obama este o carte autobiografica care urmareste povestea vietii fostei Prima Doamne a Statelor Unite ale Americii. Cartea abordeaza subiecte precum familia, cariera, casatoria si politicile publice si ofera o perspectiva unica asupra vietii in Casa Alba. 

3.”Culoarea purpurie” de Alice Walker

“Culoarea purpurie” de Alice Walker este o carte importanta care exploreaza tema rasismului si a violentei intr-o lume dominata de barbati. Cartea urmareste povestea personajului Celie, o femeie afro-americana care traieste intr-o lume in care femeile sunt reduse la statutul de simple obiecte.  Cartea abordeaza teme importante precum libertatea, iubirea si identitatea si este o lectura importanta pentru orice persoana interesata de aceste subiecte. 

4.”Ochii lor il urmareau pe Dumnezeu” de Zora Neale Hurston

“Ochii lor il urmareau pe Dumnezeu” de Zora Neale Hurston este o carte importanta care exploreaza tema identitatii si a libertatii in timpul perioadei de segregare rasiala din Statele Unite ale Americii. Cartea urmareste povestea personajului Janie, o femeie afro-americana care isi cauta identitatea intr-o lume dominata de barbati.  Cartea abordeaza teme importante precum rasismul, iubirea si libertatea si este o lectura importanta pentru orice persoana interesata de aceste subiecte. 

5.”Sa ucizi o pasare cantatoare” de Harper Lee

“Sa ucizi o pasare cantatoare” de Harper Lee este o carte importanta care exploreaza tema rasismului si a justitiei intr-o lume dominata de barbati. Cartea urmareste povestea personajului Scout, o fetita care traieste intr-un oras mic din Alabama si care este martora la procesul unui barbat negru acuzat de viol. 

6.”Clopotul de sticla” de Sylvia Plath

“Clopotul de sticla” de Sylvia Plath este o carte importanta care exploreaza tema sanatatii mintale si a identitatii intr-o lume dominata de barbati. Cartea urmareste povestea personajului Esther, o tanara femeie care sufera de depresie si care incearca sa isi gaseasca locul in lume. 

7.”Clubul fericirii supreme” de Amy Tan

“Clubul fericirii supreme” de Amy Tan este o carte importanta care exploreaza tema identitatii si a relatiilor intr-o lume dominata de barbati. Cartea urmareste povestea personajelor feminine dintr-un club de lectura si abordeaza subiecte precum familie, iubire si identitate. 

8.”Mandrie si prejudecata” de Jane Austen

“Mandrie si prejudecata” de Jane Austen este o carte clasica care exploreaza tema iubirii si a identitatii intr-o lume dominata de barbati. Cartea urmareste povestea personajului Elizabeth Bennet, o tanara femeie care incearca sa isi gaseasca locul in lume si sa isi gaseasca dragostea adevarata. 

Concluzie si de ce este important sa sustinem autoarele

Citirea cartilor scrise de femei este importanta pentru dezvoltarea empatiei, a intelegerii si a gandirii critice. Aceste carti pot ajuta la promovarea egalitatii sexelor si la eliminarea prejudecatilor de gen si pot fi inspirationale si deosebit de importante pentru orice persoana interesata de dezvoltarea personala si sociala. 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *